Talousjohtajan (nykyään usein myös ’controller) tehtävät liittyvät taloushallintoon ja laskentatoimeen. Talousjohtajat mm. tuottavat taloudellista tietoa, osallistuvat budjetointiin, seuraavat liiketoiminnan ja markkinoiden kehittymistä sekä toimivat johdon neuvonantajina. Työssä on tunnettava yrityksen liiketoiminta sekä hallittava monet taloushallintoon liittyvät asiat. Talousjohtajia työskentelee myös valtion ja kuntien organisaatioissa sekä tilitoimistoissa.

09:00

Toimistolle vasta kello yhdeksän jälkeen aamun hammaslääkärikäynnin jälkeen. Vuoden pahin aamu on siis jo hyvällä mallilla! Pomon kanssa keskustelua loppuviikolla häämöttävään johtoryhmäkokoukseen liittyen sekä tiimiläisten moikkaamista toimistolla.

10:00-11:00

Johtoryhmän myyntipalaveri Skype-videokokouksena. Aiheina kuluvan ja seuraavan kuukauden ennusteen läpikäynti sekä tärkeimmät ’asiakaskeissit’. Lisäksi Skype-kokouksessa käydään läpi muita akuutteja asioita. Palaverin jälkeen infoan työharjoittelijaamme, jotta hän voi raportoida divisioonaan viikoittaisen konsernin myyntiennusteen.

11:00-11:30

Varastotilojen optimointia käsittelevä palaveri. Mukana palaverissa varasto- ja logistiikkapäällikkö ja BI-analyytikko (Business Intellegence). Keskustelemme siis siitä, miten kykenemme parantamaan kassavirtaa loppuvuoden osalta.

13:00-14:30

Esimiesvalmennukseen liittyvä palaveri. Uusi ’financial controllerrimme’ on siis mukana esimiesvalmennuksessa, joten kävimme hänen ja kouluttajan kanssa keskustelun valmennuksen henkilökohtaisesta koulutussuunnitelmasta, tavoitteista ja kehittymisen seurannasta vuoden kestävän koulutuksen aikana.

15:00-16:00

Asiakkaiden GDPR-sopimusten läpikäyntiä ja kommentointia sähköpostitse.

16:00-17:00

Myyntibudjetoinnin prosessin sparrausta ’business controllerin’ kanssa.

Palaverien välissä kollegojen, tiimiläisten ja pomon kanssa keskusteluja ja sparrausta eri asioihin liittyen – sekä tietysti kalenterin suunnittelua. Tämä maanantai oli aikalailla normaali viikon aloitus, suhteellisen lungi päivä, vaikka toki tiivis ja intensiivinenkin. Autossa vielä puhelinaikaa ja n. klo 18:00 kotona.