Oletko harkinnut ulkomailla opiskelua? Kiinnostaako Viro? Tässä sinulle 5 erinomaista syytä hakea Viroon opiskelemaan!

Miksi Viro?


1. Halpa elintaso

Virossa on halvempi elintaso kuin Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa. Vaikka hinnat ovat lähivuosina nousseet, vuokrahinnat ovat silti alhaisia sekä ruoka halpaa. Opiskelijalle tämä on tietenkin täydellistä, pöytään eksyy siis nuudelin lisäksi muitakin raaka-aineita. Vaikka yliopistojen tarjoamien asuntoloiden vuokrat lähtevät 100€ kuukausivuokrasta, suurin osa suomalaisista asuu yksityisissä vuokra-asunnoissa. Tallinnan keskustassa sijaitsevan kolmion vuokra kuukaudessa on 500€ paikkeilla, ja ’kimppakämppä’-asuminen onkin suosituin asuinmuoto. Tarton keskustassa kaksioiden vuokrahinnat ovat 300€ luokkaa. Suomalaiset saavat hakea Kela-tukea sekä korotettua opintolainaa Suomesta.

2. Etelä-Helsinki

Vaikka asummekin ulkomailla, ei eläminen Virossa tunnu aina samalta kuin ehkä muualla Euroopassa asustelu. Kulttuuri, ilmasto sekä ruokatottumukset ovat samanlaisia kuin Suomessa. Reilun 80 km matka taittuu nopeasti parissa tunnissa laivoilla, jotka seilaavat lahden yli jatkuvasti. Tämän vuoksi Tallinnan suomalaiset opiskelijat kutsuvatkin Tallinnaa usein Etelä-Helsingiksi.

3. Teknologian ihmemaa

Wifi-yhteydestä ei Virossa ole pulaa! Viro on hurahtanut Suomen ohi teknologiassa, ja moni valtion tarjoama palvelu toimiikin sirullisella ID-kortilla. Yliopistot painottavat jatkuvasti kasvavaa kehitystä teknologiassa, sekä sitä, miten se vaikuttaa tulevaisuuteen ja uramahdollisuuksiin. Maisteriopinnot ovat painottuneet teknologian kehitykseen sekä sen käyttöön eri aloilla ja lisäksi myös jokaisen kandiopiskelijan opintosuunnitelmaan kuuluu ainakin pari teknologiaa käsittelevää kurssia.

4. Suomalaisten yhteisöllisyys

Koska suomalaisia opiskelee Virossa jo noin 1400, on suomalaisten keskuudessa hyvä yhteishenki. Suurin osa on muuttanut opiskelemaan yksin, tuntematta ketään uudesta maasta tai koulusta. Kansainvälisillä linjoilla suomalaiset ovat selvä enemmistö, joten kohtalontovereita löytyy helposti. Suomalaisten opiskelijakulttuuri haalareineen on rantautunut myös Viroon, ja haalaripukuisia opiskelijoita voikin bongata Viron kaduilta. Tallinnassa toimiva TSOJ (Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat ry) sekä Tartossa TaSLO sekä SUOLET ovat suomalaisten opiskelijoiden järjestöjä.

5. Edullinen, jopa ilmainen joukkoliikenne

Virossa on toimiva joukkoliikenne, joka pelittää erinomaisesti myös pakkaskeleillä. Tallinnassa asuville joukkoliikenne on ilmaista, Tartossa opiskelijat maksavat ainoastaan 7€ kuukaudessa matkakortista. Tämä lämmittää ainakin  Suomen pääkaupunkiseudun hintavaan joukkoliikenteeseen tottuneen opiskelijan sydäntä.

Haluaisitko tietää lisää Virossa opiskelusta? Ota yhteyttä: emlein@ttu.ee !

Kurkkaa myös TTUn opiskelijoiden pitämä blogi asumisesta ja opiskelusta Tallinnassa:

http://tallinnantallaajat.blogspot.com.ee/