09.00 | Herätys

Tämä tietysti vaihtelee aamun luennoista riippuen, mutta aikainen herätys on normaalia. Aamupala usein skipataan – kuppi kahvia riittää sängystä nousemiseen!

10.00 – 12.00 | Luentoja

Tällä hetkellä suoritan matikan (Math), talousopin (Economics), bisnesetiikan (Business Ethics) ja kaupunkiopin (Urban Studies) kursseja. Lisäksi jokainen Whartonissa opiskeleva suorittaa tietyn johtamiseen liittyvän kurssin jokaisen syysperiodin aikana aina valmistumiseen asti. Fuksina (freshman) suoritan siis Wharton 101 -kurssia, jossa perehdytään johtamiseen, itsensä kehittämiseen sekä bisneksen eri osa-alueisiin. Lisäksi pääsemme avustamaan paikallisia yrityksiä konsultointiprojektien kautta! Suurin osa luennoista pidetään kuuluisassa John M. Huntsman Hallissa (jota jostain ihmeen syystä verrataan usein Star Warsista tuttuun Death Stariin).

12.00 – 13.00 | Lounas

Whartonissa opiskelevan täytyy käyttää luovuuttaan hivelläkseen makunystyröitään ja ollakseen kylläinen. Opiskelijoiden ruokalat tulevat kaikille fukseille tutuiksi, mutta ruokaan kyllästyy jo ensimmäisen kuukauden aikana. Hunstmanissa sijaitseva The Pret onkin vakiovalinta kaikille Whartonin opiskelijoille, mutta nopeus on tällöinkin valttia: parhaat välipalat viedään hyllyiltä nopeasti. Onneksi lähistöltä löytyy useita ruokarekkoja ja ravintoloita, jotka auttavat opiskelijoita säilyttämään mielenterveytensä.A

13.00 – 15.00 | Luentoja

Kurssien ja luentojen kirjo on Whartonissa valtava ja kursseja saa valita melko vapaasti. Vaikka bisneskurssit usein dominoivatkin lukkareita, opiskelijoiden tulee suorittaa myös College of Liberal Arts and Sciencesin yleissivistäviä kursseja, jotka käsittelevät esimerkiksi vieraita kieliä, luonnontieteitä, matikkaa, insinöörioppia, kirjoittamista ja yhteiskuntatieteitä. Opiskelijat voivat valita kursseja myös muista tiedekunnista (School of Engineering and Applied Science sekä School of Nursing). Useat opiskelijat myös suorittavat samanaikaisesti itse valitsemaansa sivuainetta (minor).

15.00 – 19.00 | Työtä, työtä, työtä!

Luentojen jälkeen opiskelijat eivät lepää. Meillä on useita velvollisuuksia, joita pyrimme hoitamaan iltaisin; esimerkiksi kokeisiin ja pistareihin valmistautumista, lukuisten kotitehtävien tekemistä ja ryhmätöihin paneutumista. Lisäksi useat järjestötoimintaan liittyvät velvollisuudet hoidetaan iltaisin. Kuulun esimerkiksi itse neljään eri järjestöön ja jokainen järjestö pitää viikottaisia kokouksia, joihin osallistuminen on pakollista.

19.00 – 20.00 | Illallinen

Oma suosikkiravintolani on Honeygrow, joka on tuttu jokaiselle Whartonissa opiskelevalle. Se on suoraan Huntsman Hallia vastapäätä ja lähellä keskeistä Steinberg-Dietrich Hallia. Minun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata ruoka kymmenen minuuttia etukäteen kännykällä ja napata ruoka mukaan matkalla kämpille!

20.00 | Treeniä

Vaikka työskentelemmekin pitkiä päiviä, yritämme kuitenkin löytää aikaa myös rentoutumiselle ja terveyden ylläpidolle. Itse pidän salilla käymisestä. Penn tarjoaa kuitenkin myös huippuluokan fasiliteetit muillekin aktiviteeteille, kuten golfille, uimiselle, kiipeilylle ja muille urheilulajeille. Lisäksi, hieronnat ja jopa akupunktiot ovat mahdollisia suoraan kampuksella!

22.00 – 02.00 | Hauskanpitoa?

Kuitenkin tämän ajan voi käyttää myös kavereiden kanssa hengaamiseen tai ihan vain rentoutumiselle pitkän päivän päätteeksi. Netflixin bingaaminen ei ole minulle mitenkään tavatonta. Suosittelen tsekkaamaan Billions-sarjan: se kuvastaa hyvin sitä stereotypiaa, johon useat Whartonin opiskelijat tähtäävät. Viikonloppuisin tämä ajan voi myös varata opiskelijatapahtumille ja hauskanpidolle. Vaikka stereotypia Amerikkalaisten yliopisto-opiskelijoiden illanvietosta onkin aika kaukaa haettua, osa siitä on totta myös Ivy Leaguen kouluissa.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kommentoi kyssäri alle, vastaamme mielellämme!