Kiire ja halu menestyä on todella suuri.

Liekö se sitten tämän suorituspainoitteisen yhteiskunnan johdattelua, mutta kymmenessä vuodessa toivon saavuttavani lukuisia tavoitteita. Menestyvän yrityksen perustaminen, pankkiiriksi kouluttautuminen ja oman kuntosalin pyörittäminen ovat kaikki tehtävälistallani. Useat tavoitteeni ovat jopa epärealistisen korkeita saavutettavaksi niinkin lyhyessä ajassa kuin kymmenen vuoden sisällä. Haluaisin esimerkiksi olla pitkälti ”taloudellisesti vapaa” ennen kolmenkymmenen vuoden ikää. Tämä tietysti vaatisi tasaisia rahavirtoja useasta osoitteesta sekä kykyä ja mahdollisuutta irrottautua yrityksen johtamisesta, sijoituksien tarkkailusta ja jatkuvasta puurtamisesta.

Kaikki yrityksessäsi kuvastaa sinun kädenjälkeäsi, loputtomia työtuntejasi ja kovaa uurastustasi.

Yksi iso kysymys kymmenen vuoden tähtäimellä on se, miten tulevat yliopisto-opiskelut vaikuttavat näkemyksiini ja tavoitteisiini. Vaikka olenkin nyt vakuuttunut siitä, että haluan tulevaisuudessa omistaa sekä yrityksen että toimia rahoitusalalla työntekijänä, uskon opiskelun muuttavan näitäkin pyrkimyksiä – ehkä suurestikin. Toiseksi, toivon löytäväni tasapainon työnteon ja urheilun välillä. Joskus keskityn yritykseemme niin tarmokkaasti, että liikunta unohtuu tyystin. Pitkässä juoksussa en näe sitä järkevänä, koska uskon liikunnan korreloivan myönteisesti myös työntekoon. Paras esimerkki tällaisesta tasapainosta on tietenkin Stubbin Alexi!

Ideaalitilanteessa olen siis kymmenen vuoden päästä

  1. suorittanut MBA-tutkinnon Harvardin yliopistossa
  2. hyvässä fyysisessä kunnossa
  3. investointipankkiiri tai oman menestyvän yrityksen omistaja

Siis todella matalat tavoitteet. On kuitenkin helpompaa kehittyä ja edistyä, kun horisontissa siintää konkreettisia päämääriä.

Tiedän jo tässä vaiheessa, että yrittäminen tulee aina olemaan läsnä elämässäni tulevaisuudessakin. Nämä ensimmäiset yrityskokemukset, joita ChargeR Oy:n kautta olen kokenut, ovat olleet minulle todella positiivisia. Yrittämisen avulla on helppo kohdistaa kunnianhimoa ja ”drivea” johonkin konkreettiseen. Kaikki yrityksessäsi kuvastaa sinun kädenjälkeäsi, loputtomia työtuntejasi ja kovaa uurastustasi. Siitä saa kyllä sellaista kutinaa ja kihelmöintiä vatsanpohjalle, että ainakin minut se on addiktoinut pysyvästi.