Studentti ry:n mentorointiohjelma

Valmistaudutko ylppäreihin tai pääsykokeisiin? Haluaisitko ulkomaille opiskelemaan?

"Nykynuoret eivät halua, että heitä pomotellaan; nuoret haluavat, että heitä johdetaan, valmennetaan ja mentoroidaan. Tämä sukupolvi on liekeissä ja valmiina toimintaan. Oletko valmis muuttamaan maailmaa?"


Studentti ry:n taustalla on joukko menestyneitä korkeakouluopiskelijoita, jotka ovat päätyneet yhteen tärkeän asian vuoksi. Meitä studentteja yhdistää se, että olemme menestyneet opinnoissamme ja päässeet unelmiemme opiskelupaikkaan. Haluamme auttaa myös muita nuoria saavuttamaan samaisen unelman.

Tätä tavoitetta varten loimme Studentti-mentorointiohjelman. Idea on yksinkertainen: Jos tarvitset neuvoa, me autamme sinua etsimään mentorin. Jos pystyt antamaan neuvoja, me etsimme sinulle mentoroitavan.

Kaikki tämä on ilmaista. Tarkoituksenamme on yhdistää mentori ja mentoroitava, loppu riippuu paljolti heistä itsestään. Joten, lähetä meille hakemuksesi ja olemme sinuun pian yhteydessä! Hakemuksen avulla kartoitamme taustaasi, jotta löydämme juuri sinulle oikean mentorin tai mentoroitavan.

Miksi mentoroitavaksi?

Miksi mentoriksi?

  • Vältät yleiset virheet
  • Saat rakentavaa palautetta ja kehityt ripeämmin
  • Saat 'sisäpiirin tietoa' henkilöltä, joka on kokenut saman
  • Lievität stressiäsi jakamalla ja ratkaisemalla haasteita mentorin kanssa
  • Pääset keskustelemaan henkilön kanssa, joka jakaa samat intressit
  • Saat käyttöösi Studentti-mentorointiverkoston
  • Opit ihmisten motivoinnista ja kouluttamisesta
  • Saat erinomaisen lisän ansioluetteloosi
  • Teet tärkeää työtä, jolla on positiivinen vaikutus sinuun ja mentoroitavaan
  • Pääset seuraamaan mentoroitavasi kehitystä ja iloitsemaan hänen saavutuksistaan

Vaiheet

Miten mentori tukee mentoroitavaa?

Ylioppilaskirjoitukset

Yhdistämme mentoroitavan mentoriin, joka on menestynyt ylioppilaskirjoituksissa. Parhaassa tapauksessa mentori on myös kirjoittanut samoja aineita, joita mentoroitava on suunnitellut kirjoittavansa.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on pitkä prosessi. Mentori pyritäänkin etsimään jo lukion toisen luokan aikana. Tarkoituksena on etenkin opettaa mentoroitavalle erilaisia opiskelutekniikoita ja tapoja, joilla opiskelusta tehdään mielekästä sekä kohdistaa mentoroitavan opiskelua hänen kannaltaan tärkeimpiin aiheisiin.

Mentori antaa lisäksi lisätietoa omasta alastaan ja jakaa kokemuksiaan lukion jälkeisistä opinnoista.

Pääsykokeet

Yhdistämme mentoroitavan mentoriin, joka on jo läpäissyt pääsykokeet samalla allalla ja opiskellut mentoroitavan unelma-alaa.

Pääsykokeisiin valmistautuminen voi olla opiskelijalle todella stressaava ajanjakso, jonka aikana kaikki mahdollinen apu on tarpeen. Tämän voi olla ensimmäinen kerta, kun opiskelija joutuu todella teolla suunnittelemaan lukemistaan sekä tasapainottelemaan uurastamisen ja levon välillä.

Mentorin tarkoituksena on ennen pääsykoerupeaman alkua jakaa mentoroitavalle kokemuksiaan ja pyrkiä estämään mentoroitavaa tekemästä yleisiä opiskeluvirheitä. Lisäksi hän motivoi mentoroitavaa läpi kevään ja pitää yllä mentoroitavan opiskelumotivaatiota.

Ulkomaille hakeutuminen

Yhdistämme mentoroitavan mentoriin, joka opiskelee jo ulkomailla ja joka pystyy antamaan yksityiskohtaista tietoa ulkomaille hakeutumisesta.

Hakuprosessi ja ulkomaille muutto ovat elämään mullistavia kokemuksia. Nuori muuttaa ulkomaille, asuu luultavasti ensimmäistä kertaa omassa asunnossaan ja samanaikaisesti pyrkii oppimaan paikallisen kielen. Vähemmästäkin voi häkeltyä, joten mentorin tuki voi olla todella tervetullutta.

Mentorin tehtävänä on etenkin tukea hakuprosessissa ja opiskelujen aloittamisessa. Hän voi myös toimia mentoroitavan ensimäisenä kontaktina ulkomailla.

Kiinnostuitko?

Liity kasvavaan mentorointiverkostoomme lähettämällä hakemus!