Parhaat opiskelutekniikat

Tekniikoita ajanhallintaan, muistiinpanoille, lukemiseen ja kertaamiseen.


Valmistauduitpa sitten kokeeseen, tenttiin, ylppäreihin, pääsykokeiseen tai mihin tahansa muuhun opiskelua vaativaan suoritukseen, tämä opas on suunnattu sinulle.

Keräsimme yksiin kansiin nipun parhaita opiskelutekniikoita, joiden avulla jokainen voi tehdä opiskelusta mielekkäämpää ja tehokkaampaa.

Nappaa oppaasta sinulle mieluisimmat tekniikat, sovella niitä käytännössä ja vie opiskelusi seuraavalle tasolle!

Oppaasta löydät:


Ajanhallinta

Opiskele mieluummin neljä tuntia tehokkaasti kuin kahdeksan tuntia puolivillaisesti. Pomodoro-tekniikka on erinomainen välinen ajankäytön tehostamiseen lyhyellä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä suunnittelun tukena kannattaa käyttää Eisenhowerin matriisia.

Muistiinpanotekniikat

Muistiinpanojen tekeminen on valitettavan usein passiivista – toisin sanoen tehotonta. Hyödyntämällä Cornell-tekniikkaa ja ajatuskarttoja muistiinpanojen laatimisesta muodostuu aktiivinen oppimisprosessi.

Lukutekniikat

Tuntuuko sinusta välillä, että luet kappaleen yhä uudelleen muistamatta siitä mitään? Lukea voi monella tavalla, mutta vain aktiivinen lukeminen tuottaa tulosta. SQ3R-tekniikka ja pikalukeminen ovatkin erinomaisia työkaluja tähän tarkoitukseen.

Muisti- ja kertaustekniikat

Listausten ja yksityiskohtien muistaminen voi tuottaa paljon päänvaivaa. Lisäksi muistat vain noin 10% lukemastasi ilman kertausta! Jos kuitenkin hyödynnät muistipalatsia ja Leitner-järjestelmää, muistat asiat helpommin, nopeammin ja pidempään.

Lataa e-opas tästä!

Lähetämme latauslinkin suoraan sähköpostiisi.